vrijdag 30 juli 2010

Beleggen in goudmijn: Goldcorp maakt weer winst

Goldcorp Inc boog de resultaten om naar een winst in het tweede kwartaal. De nettowinst kwam uit op 826,7 miljoen dollar (1,11 dollar cent per aandeel), tegen een verlies van 232,4 miljoen dollar (32 dollarcent per aandeel) een jaar geleden. De omzet nam toe tot 844,3 miljoen dollar, van 628,6 miljoen dollar een jaar geleden.

Goldcorp, één van 's werelds grootste goudproducenten, rapporteerde een record cashflow van 382,6 miljoen dollar vergeleken met 263,6 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2009. Goldcorp werd geholpen door record prijzen voor goud en een grotere productie.

Hoewel de kosten stegen voor de Canadese mijnwerkers, de grote stijging van de prijs van edelmetaal compenseerde ruimschoots de hogere kosten. Goud steeg in juni tot een recordhoogte van meer dan 1260 dollars per ounce, bijna 30 procent boven het niveau van een jaar eerder.

De productie van Goldcorp steeg 5 procent tot 609.500 ounces onder meer door een verhoogde productie van de Red Lake mijn in Canada en de Los Filos mijn in Mexico. Goldcorp verkocht onlangs een aantal niet-kernactiviteiten hetgeen bijdroeg aan de nettowinst.

Het bedrijf meldde dat de bouw van het Pueblo Viejo project in de Dominicaanse Republiek nog steeds op schema ligt. De goud productie staat gepland voor het vierde kwartaal van 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten