vrijdag 30 juli 2010

Beleggen in goudmijn: grootste goudproducent ter wereld stelt teleur

De grootste goudproducent ter wereld, Newmont Mining, heeft de nettowinst in het tweede kwartaal zien oplopen tot $382 miljoen (77 dollarcent per aandeel). Er werd echter een winst per aandeel van 84 dollarcent verwacht. Het concern kondigde een dividendverhoging aan van tussen de 10 en 15 dollarcent. De omzet steeg 34% tot $ 2,15 miljard. De koers van het aandeel Newmont daalde woensdag 38 cent tot 55,40 dollar per aandeel.

Zware regenval in Indonesië was verantwoordelijk voor een daling met 6,8% naar 82.000gram voor de Batu Hijau mijn. In het eerste kwartaal kwam de productie uit op 88.000 gram. De productie was ook minder dan verwacht bij de Boddington mijn in Australië.

Het bedrijf handhaaft de prognose voor de productie dit jaar van 5,3 tot 5,5 miljoen ounces goud. CEO Richard O'Brien zei de dividendverhoging weerspiegelt “het vertrouwen in ons vermogen om onze projecten en exploratie programma's volledig te financieren en de deur open houden om waarde te creëren middels acquisities en genereren van kapitaal voor de aandeelhouders.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten