maandag 26 juli 2010

Gaat de goudprijs dalen? (deel 2)

De tweede reden dat ik verwacht dat de goudprijs op termijn gaat stijgen, maar wellicht eerst nog een dip zal laten zien, is omdat veel juwelenmakers stoppen vanwege vakantie.

Traditioneel heeft dit een daling op korte termijn laten zien in de zomermaanden. De vraag is echter hoe zwaar deze in de markt genoemde reden weegt. Wanneer immers er een patroon ontwikkelt, zijn er altijd beleggers die daarop inspelen. Wanneer men weet dat de prijs na de zomer weer aantrekt, kopen zij goud en sturen zo de prijs hoger.

Het eerst genoemde argument is echter van veel groter belang. Toch is het interessant om te kijken in hoeverre de zomerdip zich opnieuw voordoet in de goudprijs. Vooralsnog is de maand juli hard bezig om de reputatie hoog te houden.

1 opmerking:

  1. Het klopt dat er steeds minder gouden juwelen worden verkocht, terwijl het meeste goud wordt gebruikt voor dit doeleinde.

    Er zijn in 2009 aanzienlijk minder gouden juwelen verkocht dan in 2008, een afname van 19,8%. De belangrijkste reden hiervoor zijn de hoge goudprijs en de afname in koopkracht.
    Bron: http://www.thesilvermountain.nl/blog/1225/beleggen-in-goud/goudmarkt-trends-en-ontwikkelingen-in-2009.html

    BeantwoordenVerwijderen