donderdag 29 juli 2010

Goud biedt geen goede bescherming tegen inflatie

James Altucher, hedge fondsmanager en tevens een populaire publicist bij de gerenommeerde Wall Street Journal zei dat het beleggen in goud zinloos is omdat goud geen goede bescherming biedt tegen inflatie.

De goudprijs zou niet rond 1250, maar boven 2000 dollar per ounce moeten noteren indien de inflatie volledig zou worden meegerekend aldus Altucher. Wie goud kocht op de top in 1980 tegen 800 dollar/ounce, kijkt dan in reƫle termen tegen een verlies aan van 40%.

De enige reden om goud te kopen is volgens Altucher ‘angst’. Het heeft edelmetaal heeft volgens hem weinig nuttige toepassingen, naast de fabricage van juwelen. Hij concludeert dan ook om je geld niet te steken in een simpel stuk metaal.

Beleggers die in het jaar 2000 bijvoorbeeld zijn ingestapt rond 270 dollar zullen daar waarschijnlijk anders over denken. Zeker wanneer je het vergelijkt met buy and hold beleggen in bijvoorbeeld de AEX. De Amsterdamse beursgraadmeter is immers in deze periode gehalveerd terwijl de goudprijs bijna 5 keer over de kop is gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten