dinsdag 3 augustus 2010

Carmignac gaat meer in goud beleggen

De Franse vermogensbeheerder Carmignac gaat een nog groter deel beleggen in goud. Carmignac heeft voor het tweede achtereenvolgende kwartaal de beleggingen in goud opgeschroefd omdat de vermogensbeheerder van mening is dat naschokken van de Europese crisis de komende maanden de markt nog kunnen raken, zo meldt het bedrijf in het nieuwste kwartaalverslag.

De Franse onderneming verdubbelde in april de beleggingen in goud en verhoogde het afgelopen kwartaal de beleggingen in goud met meer dan een kwart tot 14,7% voor het Carmignac Investissement fonds.

"De Europese crisis, die in de komende maanden meerdere naschokken kan veroorzaken, kan leiden tot meer budgettaire ontsporing, wat kan leiden tot versterking van de rol van goud als een veilige haven”, aldus woordvoerder Eric Le Coz.

"Met dit in gedachten, hebben we de weging van de goudmijnen laten toenemen van 10,8% naar 14,7% voor het Carmignac Investissement fonds, vooral door het versterken van onze posities in Newmont, Red Back Mining, Goldcorp en Barrick Gold."

De onderneming handhaaft haar blootstelling in dollar ten opzichte van de euro. Le Coz denkt dat het technische herstel van de eenheidsmunt aan het begin van het derde kwartaal “een tijdelijke ontwikkeling" is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten