woensdag 25 augustus 2010

Goud: de ultieme veilige haven?

De aandelenkoersen staan opnieuw onder druk, terwijl de goudprijs weer richting recordniveaus gaat. In deze onstabiele economische situatie wordt goud nog steeds gezien als de ultieme veilige haven. Het onbeperkt bijdrukken van geld om de financiële crisis te lijf te gaan, wakkert de angst voor inflatie aan. Goud, dat door sommigen nog steeds als de enige valuta wordt gezien, profiteert daarvan als laatste toevluchtsoord. Goud kan immers niet worden bijgedrukt.

Goud is niet alleen een goede waarborg tegen het landenrisico (de schulden van zowel Westerse als Oosterse landen schieten door het dak) maar ook tegen het systeemrisico (geld creëren uit lucht heeft in het verleden nooit lang stand gehouden). Goud lijkt dan ook een goede verzekering voor het geval de financiële crisis verergert of zelfs evolueert als sociale crisis.

Beleggers kunnen kiezen tussen beleggen in beursgenoteerde goudmijnbedrijven of direct in goud. Door te beleggen in beursgenoteerde bedrijven kun je profiteren van de prijsstijging van goud naast de groei van het bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten