maandag 9 augustus 2010

Scientology Amsterdam gaat in goud beleggen

Prominente leden van de Amsterdamse Scientology Kerk zijn in hetzelfde gat in de markt gedoken als Willem Middelkoop: economische doemscenario's in combinatie met de verkoop van goud, zo meldde Het Parool.

Manuel Nugteren en Joop van der Linde proberen via internet particulieren te interesseren in goud. In hotels worden bijeenkomsten georganiseerd, Freedom Events, waarvoor per keer circa honderd belangstellenden worden uitgenodigd. De aanwezigen wordt voorgehouden dat de economische ondergang aanstaande is en dat beleggen in goud de enige veilige belegging is.

Centraal tijdens deze bijeenkomsten staat het in Zwitserland gevestigde KBEdelmetall. KB verkoopt in heel Europa plaatjes van een halve, één, tweeënhalve of vijf gram goud. Op de plaatjes zit, omgerekend naar de prijs per gram, een marge van rond de 35%. Via een franchisesysteem verdienen de organisatoren tussen één en zes procent op de omzet.

Willem Middelkoop heeft een bijeenkomst in Duitsland bijgewoond van KB, waar franchisenemers worden geworven. “Heel slimme verkopers met agressieve methoden via een systeem van netwerkmarketing”, vertelde Middelkoop aan Quote. “Goud sla je niet in om bij de bakker te betalen als het systeem omvalt. Goud is voor rijke mensen om hun vermogen te beschermen.” Kleine baartjes 40% duurder kopen is volgens Middelkoop niet echt slim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten