vrijdag 3 september 2010

Beleggers ondersteunen goudmarkt

De vraag naar goud zal hoog blijven als gevolg van de vraag uit India en China. De toenemende mondiale vraag naar goud als belegging door de aanhoudende onzekerheid over de overheidsschuld en het economisch herstel, ondersteund deze vraag, zo verwacht de World Gold Council (WGC).

Volgens het WGC Gold Demand Trends Report voor Q2 2010 zal de vraag naar goud voor de rest van 2010 worden ondersteund door de volgende markt krachten:

• India en China zullen de totale groei in de vraag, met name naar gouden sieraden, voor de rest van 2010 blijven steunen.
• Particuliere beleggingen zullen een belangrijke bron van de goudvraag in Europa blijven.
• Op de langere termijn, zal de vraag naar goud in China naar verwachting aanzienlijk groeien.
• De vraag naar goud voor elektronica zal waarschijnlijk terugkeren naar hogere niveaus na verdere tekenen van herstel, vooral in de VS en Japan.

Marcus Grubb, Managing Director beleggingen zei:

"Economische onzekerheid en de voortdurende zoektocht naar minder volatiele en meer gediversifieerde activa, zoals goud, zullen toekomstige investeringen de vraag naar goud ondersteunen in de nabije toekomst. In het licht van aanhoudende bezorgdheid over de overheidsschuld en de euro, de vraag van Europese particuliere beleggers is sterk toegenomen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten